Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής-HELMEPA

 Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και πιο συγκεκριμένα,στον άξονα Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη, στην κατηγορία Εθελοντισμός,το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και υλοποιεί το Πρόγραμμα: Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής

                             HELMEPA- Eλληνική Ένωση Προστασίας                                                         Θαλάσσιου Περιβάλλοντος

  Το νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Μαρώνειας,τον Δήμο Μαρωνείας -Σαπών και το Δημοτικό σχολείο Ξυλαγανής,προχώρησε στον καθαρισμό της Παραλίας του Ιμέρου.

Ετοιμαζόμασταν μέρες για την πρώτη μας εξόρμηση στην αγαπημένη θάλασσα του Ιμέρου και στις 7 Οκτωβρίου,είμασταν πανέτοιμοι.Να σημειωθεί πως το νηπιαγωγείο μας ,υλοποιεί κάθε χρόνο την συγκεκριμένη δράση από το 2012.Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και όταν φτάσαμε στον χώρο της παραλίας ,μας περίμενε η Υπεύθυνη του ΚΕΠΕΑ Μαρώνειας Κ.Δάφνη Κυνδελέρου.

  Απηύθυνε χαιρετισμό στα παιδιά ,εξήγησε το υπέροχα δημιουργικό πρόγραμμα της ημέρας και στρωθήκαμε όλοι στην δουλειά.

                   

ΔΡΑΣΗ 1η: Καθαρισμός της παραλίας

Κρατώντας την υπέροχη ταμπελίτσα της HELMEPA,ξεκινήσαμε μικροί και μεγάλοι αποφασισμένοι.                                      


Μόλις κατεβήκαμε στην παραλία πιάσαμε δουλειά.

Όλα τα παιδάκια φόρεσαν γάντια,τηρώντας τους κανόνες προστασίας και με ζήλο ξεκινήσαν να συλλέγουν σκουπίδια.Ταυτόχρονα έγινε και επίσημη καταγραφή των σκουπιδιών που συνέλεξαν τα παιδιά.

   







                                        Τα παιδιά επιδεικνύοντας απίστευτο ζήλο και αφοσίωση περισυνέλεξαν ένα πολύ μεγάλο αριθμό σκουπιδιών.Είναι απίστευτο,πόσο αδιάφορα και σκληρά μπορούν να φερθούν οι άνθρωποι στη φύση.Κατά την διάρκεια της περισυλλογής βρέθηκαν ,πεταμένοι κάλυκες από κυνηγετικλες σφαίρες,κάθε λογής υφάσματα , σκοινιά,ένας ασύλληπτα μεγάλος αριθμός πλαστικλων μπουκαλιών και πολλά πολλά άλλα.

          


ΔΡΑΣΗ 2η: Περισυλλογή κοχυλιών και θαλασσόξυλων

Είναι πλέον παράδοση να συλλέγουμε κοχύλια και θαλασσόξυλα για τις κατασκευές μας στο νηπιαγωγείο.Η συγκέκριμενη παραλία φημίζεται για τον πλούτο των υπεροχων κοχυλιών της.

   Τα παιδιά έκαναν ένα μικρό διάλλειμμα για να κολατσίσουν και να ξεκουραστούν.


ΔΡΑΣΗ 3η: Παιχνίδι ταύτισης και γνωριμίας με τα θαλάσσια                       πτηνά.

                   



   
    Στη συνέχεια η Κυρία Δάφνη μοίρασε σε όλους μας Υπέροχα , γαλάζια βραχιολάκια που μόλις τα φορέσαμε μας κάνανε μια ξεχωριστή ομάδα.
             

ΔΡΑΣΗ 4η : Κατασκευή ομαδικής αφίσας
  Περισυλλέξαμε σκουπίδια , κολατσίσαμε ,παίξαμε και γνωρίσαμε υπέροχα πτηνά...έφτασε και η στιγμή της εικαστικής δημιουργίας..Θα φτιάχναμε μια ομαδική αφίσα.
      





Η ώρα κυριολεκτικά ,πέρασε χωρίς να τομκαταλάβουμε και η υπέροχη ημέρα μας , έφτανε σιγά σιγά στο τέλος της.Ολοκληρώθηκε με τον πιο πολύχρωμο και δημιουργικό τρόπο.

     


Τα παιδιά δίνουν το καλό παράδειγμα σεβασμού προς το περιβάλλον,οι ενήλικες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ακούσουν και να μιμηθούν τα παιδιά.
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΥΝΔΕΛΕΡΟΥ ΚΑΙ     ΤΑ  ΚΕΠΕΑ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ                                       ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου