Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ!

  Η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής, το κόσμημα του οικισμού μας , διεξάγει ,το silent book fest με εξαιρετικούς και μοναδικούς προσκεκλημένους ,όπως την Δρ.Αγγελική Γιαννικοπούλου, τον Αχιλλέα Ραζή και την Ντανιέλα Σταματιάδη. Μετά την κοινοποίηση της αφίσας ,αρχίσαμε πυρετωδώς να προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη και σπουδαία μας συνάντηση με την Ντανιέλα Σταματιάδη.

     


Ξεκινήσαμε λοιπόν να γνωρίζουμε το έργο αυτής της σπουδαίας εικονογράφου -συγγραφέως, μελετώντας πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο , για την ζωή της.



Στη συνέχεια μελετήσαμε τις εικονογραφήσεις της ,από τα παραμύθια που ήδη υπάρχουν στο νηπιαγωγείο μας. Ψηφίσαμε το αγαπημένο μας , και αυτό ήταν το : Άλλος για το πλοίο μας!
Συζητήσαμε διεξοδικά
- για το ποιά είναι τελικά η δουλειά του εικονογράφου.
-Τι πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να γίνει εικονογράφος;
- Τι είναι αυτά τα Silent Books ή αλλιώς Σιωπηλά Βιβλία ;
- Θα μπορούσαμε να φτι'αξουμε άραγε και εμείς ένα Σιωπηλό Βιβλίο;
Η συζήτηση κυριολεκτικά ΄΄πήρε φωτιά΄΄.
Αποφασίστηκε να φιλοτεχνήσουμε και εμείς ένα ΣΙΩΠΗΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ,το οποίο θα δίναμε ως δώρο στην αγαπημένη εικονογράφο.
Το θέμα του βιβλίου μας ,θα ήταν η ζωή της εικονογράφου. Τα παιδιά αφού προβληματίστηκαν είπαν τις απόωεις τους για το εξής: 
-Τί της άρεσε ,όταν μικρή;Ποιά φαγητά; Ποιά φρούτα ;Ποιά παιχνίδια;
-Της άρεσε άραγε η εξοχή ή η θάλασσα;
όλες οι απόψεις των παιδιών καταγράφηκαν και στρώθηκαν αμέσως στην δουλειά.



Δούλεψαν ΟΛΟΙ για το υπέροχο ΣΙΩΠΗΛΟ ΒΙΒΛΙΟ μας. Άλλωστε τη φετινή σχολική χρονιά αγαπούμε πάρα πάρα πολύ την ζωγραφική και ιδιαίτερα την ζωγραφική με μαρκαδόρους.
Τίτλος του βιβλίου μας : ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΑΝΙΕΛΑ! Εντάξει , για τον τίτλο ,βοήθησε και η κυρία μας!!!

Ιδού το μοναδικά υπέροχο Σιωπηλό Βιβλίο μας!




Ήμασταν πανέτοιμοι! όταν λοιπόν έφτασε ή ημέρα της επίσκεψης μας στην αγαπημένη μας βιβλιοθήκη , η χαρά μας ήταν απερίγραπτη.

Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ! Μας περίμενε στην είσοδο της βιβλιοθήκης για να μας προϋπαντήσει και να μας καλωσορίσει. Παρούσες ήταν και οι υπέροχες κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής , όπως και οι Κ. Τσιγγίδου Τάνια Σύμβουλος των Νηπιαγωγών Ροδόπης και Ξάνθης και η Κ .Άννα Αφεντουλίδου ,Σύμβουλος των δασκάλων Ροδόπης.

Το πρόγραμμα πολύ πλούσιο και γεμάτο δράσεις.Μιλήσαμε για Σιωπηλά Βιβλία. Η κ.Σταματιάδη μας ξενάγησε στον μοναδικό κόσμο της και μας γνώρισε τον υπέροχο τρόπο δουλειά της.Τα παιδιά καθόλη την διάρκεια παρέμειναν γοητευμένα. Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα της επίσκεψης μας!






Τα παιδιά μαγεύτηκαν από την Κ.Σταματιάδη. Στη συνέχεια της δώσαμε το δώρο μας! Το δέχτηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση και το επεξεργάστηκε μαζί με τα παιδιά.





Στη συνέχεια τα παιδιά κάθισαν στα τραπεζάκια να δημιουργήσουν τις δικές τους silent ζωγραφιές , στα ειδικά αριθμημένα τετράδια που τους έδωσε η Κ.Σταματιάδη.



ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ ,ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ Κ.ΤΣΙΓΓΙΔΟΥ,ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ Κ.ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΟΥ!
ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΩΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ!!!!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου