Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ας γνωριστούμε!

 Συνήθως οι πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο είναι πρωτόγνωρες για τους μικρούς μαθητές, με ποικίλα συναισθήματα κυρίως για τα καινούργια παιδάκια. Άλλα αισθάνονται αμήχανα, άλλα αισθάνονται φοβισμένα, άλλα διστακτικότητα. Ακόμα ακόμα και οι ¨μεγάλοι΄΄, τα φετινά νήπια είναι πιο διστακτικά , καθώς έχει αλλάξει η σύσταση της ομάδας του σχολείου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο , οι πρώτες ημέρες κυλούν με πολλά παιχνίδια γνωριμίας, μουσική, και γενικά δραστηριότητες γνωριμίας μεταξύ όλων των παιδιών και της νηπιαγωγού και εξοικείωσης με το περιβάλλον του νηπιαγωγείου.

 Σαν πρώτη μέρα λοιπόν , ξεκινήσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας. Ένα από τα πιο πετυχημένα ήταν το ΄΄Ζωγράφισε τον διπλανό σου¨. Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας , είναι η προσεκτική παρατήρηση των χαρακτηριστικών του προσώπου του κάθε παιδιού. Κάθε παιδί , αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο του παιδιού που κάθεται δίπλα του. Με τη βοήθεια ενός διάφανου πίνακα , τα παιδιά διασκέδασαν , γέλασαν με την ψυχή τους και παρατήρησαν με ηρεμία το πρόσωπο κάθε παιδιού, βοηθώντας τα έτσι να γνωριστούν καλύτερα και να νοιώσουν πιο άνετα ο ένας με τον άλλον.








Στη συνέχεια χρωματίσαμε τα διαστημικά καπελάκια μας και πήραμε όλοι από ένα χαμογελαστό δωράκι έκπληξη!


























 

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ!

 Οι ημέρες έφτασαν, και οι ετοιμασίες για να υποδεχτούμε τους μικρούς μαθητές μας, ολοκληρώθηκαν.

Έχουμε και λέμε: Διακόσμηση αίθουσας ....τσεκ, Δωράκια καλωσορίσματος...τσεκ, ενημέρωση γονέων για την ώρα του Αγιασμού...τσεκ.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!