Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Η ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ....ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΉ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΛΑΔΟΠΑΣΤΕΛ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΡΕΣ!!!!(ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ)

 Η Αμυγδαλιά αγαπημένο θέμα του Χειμώνα και των παιδιών. Με τα παιδιά αφού επεξεργαστήκαμε το θέμα στην παρεούλα μας...περάσαμε κα στο δημιουργικό κομμάτι....Χρώματα ,φαντασία,μεράκι και ξεκινήσαμε να παίζουμε με τα χρώματα ....

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΛΑΔΟΠΑΣΤΕΛ ΚΑΙ ΤΕΜΕΠΕΡΕΣ

Σε τυπωμένο χαρτονάκι Α4, τα παιδιά χρωμάτισαν ολόκληρη την επιφάνεια με λαδοπαστέλ. Στο χαρτονάκι υπήρχε τυπωμένο ένα δέντρο με γυμνά κλαδιά...Την εικόνα την πήραμε από το pinterest αδυνατώ όμως να την εντοπίσω...Ας μας συγχωρήσει ο δημιουργός. Υπάρχουν άφθονες εικόνες δέντρων με γυμνά κλαδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια της επιλογής σας.

Ξεκίνησαν να χρωματίζουν με παστέλ..Μόλις γέμισε όλη η επιφάνεια του χαρτιού.. ξεκίνησαν τα παιδιά να τυπώνουν τα άνθη χρησιμοποιώντας βατονέτες και βουτώντας τα μέσα στις μίξεις των χρωμάτων που είχαμε ετοιμάσει από πριν. Παρατηρήσαμε ότι τα άνθη της αμυγδαλιάς ήταν κυρίως ροζ και παίξαμε με διάφορες αποχρώσεις.. Για το τύπωμα χρειάζονται επτά βατονέτες. Τις δένουμε σφιχτά με λαστιχάκι και δίνουμε το σχήμα ενός λουλουδιού.





Τα παιδιά το διασκέδασαν πάρα πολύ....Το καθένα επέλεγε τα χρώματα που ήθελε και καμιά φορά τα ανακάτευε....Ιδού ολοκληρωμένες οι δημιουργίες των παιδιών....





ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΦΩΝΤΑ

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τον αρχαιοελληνικό μύθο της Φυλλίς με τον Δημοφώντα.. και φτιάξαμε ένα δεντράκι αμυγδαλιάς εμπνευσμένο από τον αρχαιοελληνικό μύθο και την άτυχη αγάπη των δύο νέων..
Για την κατασκευή χρησιμοποιήσαμε καφέ χαρτόνι για το δέντρο που το ζωγραφίσαμε εμείς ,ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος που το θέλαμε..

Στη συνέχεια κόψαμε λουλούδια από άσπρο και ροζ χαρτί Α4 και επιπλέον τα παιδιά έκανα μπαλάκια από ροζ, φούξ και άσπρο γκοφρέ χαρτί. Ξεκίνησαν να τα κολλούν.


Για να είναι όρθιο και σταθερό το δεντράκι μας,κόψαμε ορθογώνια κομμάτια από φελιζόλ και γλωσσοπίεστρα ή...ακόμα καλύτερα καλαμάκια για σουβλάκια.....Τα γλωσσοπίεστρα είναι σταθερά μεν αλλά, τελικά ήταν χαμηλά ,οπότε χρησιμοποιήσαμε καλαμάκια για σουβλάκια.
 Το πίσω μέρος ήταν έτσι......


Ενώ το μπροστά μέρος έγινε έτσι.....


Στη συνέχεια ετοιμάσαμε ένα φύλλο εργασίας σε σχήμα καρδιάς όπου τα παιδιά, θα στόλιζαν την αμυγδαλιά τους με άνθη και θα σχεδίαζαν επίσης την Φυλλίδα και τον Δημοφώντα. Και όλα αυτά μέσα σε μια καρδιά όπου συμβολίζει την αγάπη των δύο νέων.. Το φύλλο εργασίας που χρησιμοποιήσαμε είναι το εξής:


Μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα.. όποιος επιθυμεί να κάνει την κατασκευή.

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τους ήρωες τους...



Τέλος κολλήσαμε και τις καρδιές ,κάτω από τις αμυγδαλιές μας και οι κατασκευή μας ήταν έτοιμη..
Ιδού το τελικό αποτέλεσμα....






Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε τις εικαστικές μας δημιουργίες με θέμα τη νυφούλα του Χειμώνα...!!!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου