Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ -ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Κ.Ο.Κ ΑΣΦΑΛΏΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟ.Κ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!!

 Σε συνέχεια των Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων μας  με τίτλο "Με τον Κύριο Κ.Ο.Κ ασφαλώς κυκλοφορώ" βρισκόμαστε  στο 5ο εργαστήριο που αφορά στην γνωριμία  των παιδιών με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Μια δραστηριότητα του συγκεκριμένου εργαστηρίου αφορά στην σύνδεση της Τέχνης με την κυκλοφοριακή αγωγή.

  Πιο συγκεκριμένα αφού ήδη έχουμε συζητήσει με τα παιδιά για την χρησιμότητα των πινακίδων ,την κατηγοριοποίηση τους ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα τους, τα διαφορετικά είδη τους για να κάνουμε λίγο πιο διασκεδαστική και δημιουργική την ενασχόληση μας κάναμε την παρακάτω δραστηριότητα.  Σε συνέχεια της δραστηριότητας του νηπιαγωγείου μας στο code week ''Ψάχνοντας τον Κύριο Κ.ΟΚ σε μια έκθεση ζωγραφικής, παρουσίασα στα παιδιά πέντε πίνακες ζωγραφικής στον διαδραστικό πίνακα της τάξης μας. Οι πίνακες αυτοί απεικόνιζαν κυρίως πόλεις και τοπία...Tις παρακάτω εικόνες τις πήρα από την αναζήτηση εικόνων μέσω της μηχανής αναζήτησης και όλα τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς τους.








Οι ζωγράφοι Van Gogh,Monet,Caibberau και ELGreco...

Ανέφερα στα παιδιά πόσο πολύ αγαπάει αυτούς τους πίνακες ζωγραφικής ο Κύριος Κ.Ο.Κ.






Αφού συζητήσαμε τι παρατήρησαν , τι τους έκανε εντύπωση , τι τους άρεσε, σε ποια εποχή αναφέρονται και πολλά άλλα ζήτησα από τα παιδιά να διαλέξουν τον πίνακα που τους άρεσε περισσότερο.





Στη συνέχεια μοίρασα επίτηδες στα παιδιά τον αγαπημένο τους πίνακα σε  ασπρόμαυρη φωτοτυπία.
Έίχα ήδη κόψει σχετικά σήματα κυκλοφορίας και τα μοίρασα στα τραπεζάκια τους.Τους έθεσα λοιπόν το εξής ερώτημα :
-ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ Κ.Ο.Κ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΣΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ ,ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;
-ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ;;;;
-ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΟΣΑ ΣΣΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ...

Αφορμή για αυτήν την δραστηριότητα στάθηκε ο Βρετανός  καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστης Banksy.
Τα παιδιά ξεκίνησαν να κολλούν ....







Μόλις ολοκλήρωσαν τις δουλειές τους ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση όπως το γιατί διάλεξαν τα σήματα αυτά και ποιές πληροφορίες θέλει να δώσει με αυτόν τον τρόπο ο Κύριος Κ.Ο.Κ.
Οι τελικές υπέροχες δημιουργίες των παιδιών είναι οι ακόλουθες:
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου