Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ...Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

 Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και φέτος διαβάσαμε με τα παιδιά το πολυαγαπημένο παραμύθι της Ζωρζ Σαρή:Ο Αρλεκίνος..Ένα παραμύθι που που τα παιδιά το λατρεύουν και είναι πλέον διαχρονικά κλασσικό. Ακούγοντας το και ταξιδεύοντας στις σελίδες του, τα παιδιά ,αγαπούν τον μικρό Αρλεκίνο και χαίρονται αφάνταστα ,όταν τελικά γίνεται ο πρωταγωνιστής της Αποκριάς με την ιδιαίτερη στολή  του. Έτσι λοιπόν φτιάξαμε τα πορτρέτα του Αρλεκίνου με λαδοπαστέλ και χρωματιστές κιμωλίες.




Τα πορτρέτα του Αρλεκίνου Μοναδικά και Πολύχρωμα..Ιδού οι τελικές δημιουργίες των παιδιών.

















.Εκτός όμως από αγαπημένο μικρούλη Αρλεκίνο ,τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και με την χαριτωμένη χορεύτρια, οπότε κα αποφασίσαμε να τους ζωγραφίσουμε μαζί...Για το φόρεμα της χορεύτριας χρησιμοποιήθηκαν δαντελένια χάρτινα 'πετσετάκια".Αρλεκίνος και χορεύτρια , χορεύουν  και διασκεδάζουν στον ρυθμό της Αποκριάς..





Τα παιδιά δημιούργησαν μοναδικές ζωγραφιές....










Τα πατρόν που χρησιμοποιήθηκαν είναι προσωπικές δημιουργίες μου και περισσότερο χρησιμοποιήθηκαν για να οριοθετήσουν τον χώρο που θα έπρεπε να δουλέψουν τα παιδιά και όχι ως μέσο για να περιορίσουν την δημιουργικότητα τους.



Και οι Αποκριάτικες κατασκευές μας ,συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό....

Aποκριάτικα Καπέλα.

Απόκριες χωρίς καπέλο δε νοούνται.Για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας πολύχρωμα αποκριάτικα καπέλα.
Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιήσαμε χαρτιά γκοφρέ , άσπρα χαρτόνια κάνσον και τα αγαπημένα μας λαδοπαστέλ.
Τα παιδιά χρωμάτισαν όπως ήθελαν το άσπρο κάνσον και στη συνέχεια κάνανε μπαλάκια με τα χεράκια τους ,κομμάτια από χρωματιστά γκοφρέ.Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου