Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ (HELMEPA) EΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

  Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ,στον Άξονα Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη, στην κατηγορία Εθελοντισμός, το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και υλοποιεί το Πρόγραμμα: Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής

          HELMEPA-Eλληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, καθαρίσαμε την πολυαγαπημένη παραλία του Ιμέρου.Μετά από την δράση μας αυτή ,αποτυπώσαμε εικαστικά ,αυτήν την μοναδικά υπέροχη εμπειρία μας.

      Η θάλασσα δεν υπάρχει μόνο το καλοκαίρι.Η αγαπημένη μας θάλασσα είνι το ίδιο όμορφη και μοναδική ,όλες τις εποχές του χρόνου.

   Πρώτα αποφασίσαμε να αποτυπώσουμε την παραλία ,με τα χρώματα του Φθινοπώρου ,αλλά δυστυχώς φορτωμένη και με πολλά σκουπίδια. Κατά την διάρκεια της δράσης σε ειδικό έντυπο ,κάναμε καταγραφή όλων των απορριμμάτων που συλλέξαμε.

    Πιο συγκεκριμένα περισυλλέξαμε: σκοινιά, πετονιές ψαρέματος, αποτσίγαρα, είδη υπόδησης(σαγιονάρες),άδειους κάλυκες από κυνηγετικά φυσίγγια, άδειες συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια νερού και πολλά άλλα...

     










 Σε επόμενο στάδιο , φιλοτεχνήσαμε την παραλία ,μετά τον καθαρισμό της. Χρησιμοποιήσαμε και τα κοχύλια που  μαζέψαμε. Πρώτα από όλα φτιάξαμε το πλαίσιο.

                       




                         Έπειτα χρωματίσαμε την εικόνα...

                                                      





Έπειτα χρωματίσαμε την αμμουδιά και σχεδιάσαμε ένα όμορφο καραβάκι. Κολλήσαμε και μερικά φθινοπωρινά φύλλα που μαζέψαμε από τον περίπατο μας. Στολίσαμε την αμμουδιά και με τα υπέροχα κοχύλια που βρήκαμε, στην αμμουδιά της παραλίας...
 








    Πόσο όμορφη είναι η θάλασσα και το Φθινόπωρο...Το πριν και το μετά...Προχωρήσαμε σε σύγκριση ανάμεσα στις δύο καταστάσεις.

                                          




                                                  Οι άνθρωποι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σέβονται το περιβάλλον. Διατηρούμε το θαλάσσιο και όχι μόνο ,περιβάλλον ΚΑΘΑΡΟ και ακολουθούμε ΠΑΝΤΑ την συμβουλή του αγαπημένου μας γλάρου:

 ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου