Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Μαζι για το Παιδί.

 Μετά από μια μακροχρόνια συνεργασία ,διάρκειας πολλών μηνών με τους υπέροχους ανθρώπους της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, το Νηπιαγωγείο μας άλλαξε όψη. Φύσηξε ένας ούριος άνεμος αισιοδοξίας ,αλλαγής και ελπίδας. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του Νηπιαγωγείου μας ,δεν έτυχε το σχολείο μας να γίνει αποδέκτης μιας τόσο μεγάλης προσφοράς αγάπης.

 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατόπιν συστηματικής επικοινωνίας με την Ένωση Μαζί για το Παιδί, έγινε ουσιαστικά η ιχνηλάτηση των αναγκών του σχολείου μας ,που εντοπιζόταν κυρίως σε θέματα παιδαγωγικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

  Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν να έρχονται στο νηπιαγωγείο μας πάσης φύσεως δέματα γεμάτα με μικρούς και μεγάλους θησαυρούς γνώσης.

   Πιο συγκεκριμένα άλλαξαν όψη οι γωνιές του σχολείου μας

Η γωνιά του μπακάλικου


Δημιουργήθηκαν καινούργιες όπως η γωνιά του μαραγκού.



 
Η γωνιά της ρομποτικής




Ενισχύθηκαν οι ήδη υπάρχουσες όπως η γωνιά της μουσικής


Η γωνιά του κουκλόσπιτου



Δυό ολοκαίνουργια καβαλέτα ,κατέφτασαν στο σχολείο για να ενισχύσουν την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών.



Η φιλαναγνωσία είναι μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες και για αυτό η Ένωση Μαζί για το Παιδί μερίμνησε ιδιαίτερα. Μας γέμισαν με έναν μεγάλο αριθμό παραμυθιών ,ποικίλης θεματολογίας .




 Η προσφορά αγάπης δεν περιορίστηκε μόνο σε όλα τα προαναφερθέντα...είχε και συνέχεια...Ένας πλούτος σύγχρονου παιδαγωγικού υλικού που αφορά σε δραστηριότητες steam, εκπαιδευτικής ρομποτικής, κώδικα ,εισαγωγής στην έννοια του προγραμματισμού, των φυσικών επιστημών και πολλά πολλά άλλα ,κατέφταναν καθημερινά στο σχολείο μας και έκαναν τις ημέρες των παιδιών στο σχολείο, όμορφες ,δημιουργικές, ουσιαστικές , έτσι όπως θα έπρεπε να είναι οι ημέρες όλων των παιδιών σε όλα τα σχολεία.







Ενισχύθηκαν και τα παιχνίδια του αύλειου χώρου.



Μόλις λοιπόν όλα πήραν την θέση τους , έφτασε και η πολυπόθητη για εμάς ημέρα της μεγάλης συνάντησης με τους ανθρώπους της Ένωσης Μαζί για το Παιδί , την Κα Μαρτίνου και την Κα Τατιάνα Μουλούλη χωρίς την βοήθεια και την μέριμνα της οποίας τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε δρομολογηθεί,και  φυσικά της μοναδικά γενναιόδωρης και υπέροχης χορηγού μας της Κας Κυβέλης Αλεξίου.Ηχαρά και η ανυπομονησία μας μεγάλη.Τους υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας με περισσή χαρά και ενθουσιασμό.
Παίξαμε μαζί τους, τους δείξαμε ένα μικρούλι θεατρικό που είχαμε ετοιμάσει και μια παρουσίαση με όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που μας έστειλαν και πως τα αξιοποιούμε στην καθημερινότητα.
Αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για εμάς , τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Κα Μαιρη-Μαριγούλα Κοσμίδου , η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ν.Ροδόπης Κα Αικατερίνη Σαραφίδου , η Σύμβουλος των Νηπιαγωγών Ροδόπης και Ξάνθης Κα Τσιγγίδου Τάνια.









ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου