Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ...ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ...

  Έφτασε ο Μάης και μαζί του φέρνει μια από τις σημαντικές γιορτές , την γιορτή της Μητέρας...Ξεκινήσαμε λοιπόν πυρετώδεις προετοιμασίες , για να ετοιμάσουμε κάρτα και δωράκι για το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή μας. Αποφασίσαμε ότι θέλουμε καρούλες ,πολλές καρδούλες παντού για να τις δείξουμε την αγάπη μας. Έτσι λοιπόν για την φετινή σχολική χρονιά φτιάξαμε τρισδιάστατη κάρτα καρδιά με τύπωμα φιλάκι...Τα υλικά μας απλά: κόκκινο χαρτί  Α4 ,κόλλα stick , κόκκινη τέμπερα και λίγη χρυσόσκονη, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορούμε και το ομολογούμε..




Τα χαρτάκια που κολλήσαμε ήταν μικροί κύκλοι διπλωμένοι στη μέση.
Μόλις γεμίσαμε το εσωτερικό της καρδούλας ξεκινήσαμε να τυπώνουμε ¨φιλάκια¨.


Το τελικό αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά ..και καρδούλες και φιλάκια για τη μαμά , δηλαδή 2 σε 1.





Την επόμενη ημέρα στήθηκε ένα μικρό εργαστήριο αγγειοπλαστικής στο σχολείο μας. Τα παιδιά θα έφτιαχναν με τα χεράκια τους ένα μικρό πήλινο διακοσμητικό πιατάκι ,
-¨ Οοοοχι για να τρώει....από αυτά έχουμε κυρία.....να....για να βάζει μέσα η μαμά την βέρα της , τα σκουλαρίκια της ,τα κλειδιά του αυτοκινήτου το κραγιόν της που το ψάχνει¨ και πολλά άλλα που είπαν τα παιδιά.. Στρωθήκαμε στη δουλειά..
 Ετοιμάσαμε τα εργαλεία, πλάστης ,χρώματα πηλός που στεγνώνει με τον αέρα και για καλούπια χρησιμοποίηθηκαν τα πιατάκια που έχουμε στο Σπιτάκι μας..
Πλάσαμε τον πυλό


Πριν ξεκινήσουμε κάναμε και χρωματικούς πειραματισμούς..


Μόλις ο πηλός μαλάκωσε αρκετά , αρχίσαμε να τον ανοίγουμε με τον πλάστη.













Μόλις τα πιατάκια μας ετοιμάστηκαν τα αφήσαμε να στεγνώσουν.Στη συνέχεια τα βάψαμε με ακρυλικά χρώματα , όπως ήθελε  ο καθένας.




Οι τελικές δημιουργίες των παιδιών ήταν υπέροχες.








Ήμασταν πανέτοιμοι. Συσκευάσαμε τα πιατάκια  για να μην σπάσουν και πάλι χρησιμοποιήσαμε καρδούλες.




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ....


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου