Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΆΞΟΝΑΣ -ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) :ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στον Θεματικό Άξονα -Φροντίζω το περιβάλλον  με τίτλο ¨Οι φίλοι μας τα δέντρα¨ σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα δέντρο ΄΄διαφορετικό ¨από τα άλλα, ένα δέντρο που οι καρποί του θα έχουν το σχήμα της ειρήνης, τα φύλλα του στο θρόϊσμα του ανέμου θα σιγοτραγουδούν την ειρήνη , ένα δέντρο που τα λευκά περιστέρια της ειρήνης θα ζουν σε αυτό. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που τα παιδιά θα φτιάχναν το δέντρο της ειρήνης. Την φετινή χρονιά το ξαναφτιάξαμε με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτήν την φορά όμως θα κάναμε μια μεγάλη ομαδική κατασκευή. Θα κάναμε ένα πραγματικό , μεγάλο δέντρο.

    Θα φτιάχναμε το ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Τα παιδιά χρωμάτισαν, σχεδίασαν το σήμα της ειρήνης και έγραψαν το όνομα της...με μεγάλα γράμματα. Ντύσαμε τον κορμό του και φτιάξαμε το φύλλωμα του .


Τα παιδιά φιλοτέχνησαν όλα τα υπόλοιπα με ενθουσιασμό και μεράκι. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρούσαν κάτι τέτοιο. Φέτος ασχοληθήκαμε εκτενώς με το θέμα και την έννοια της Ειρήνης στον κόσμο που τελικά αποδείχτηκε πιο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ , λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν.




Στη συνέχεια το διακοσμήσαμε με


τις δημιουργίες των παιδιών.

Βάλαμε τα φύλλα  και τα περιστέρια στα κλαδιά του.


Τους περίεργους καρπούς του......


Ορίστε το τελικό ομαδικό δημιούργημα των παιδιών.


Την φωτογραφία αυτήν θα την στείλουμε στο Eggπαίδευση , που διοργανώνει μια εκστρατεία για την ειρήνη και την παύση του πολέμου με τίτλο : Το δέντρο της Ειρήνης. Μακάρι οι φωνές και οι υπέροχες δημιουργίες των παιδιών να γίνουν η αφορμή , για την παύση των πολέμων και να στείλουν ένα ηχηρό ελπιδοφόρο μήνυμα.
       Ορίστε και το ευχαριστήριο βίντεο που μας έστειλε το Eggπαίδευση για την συμμετοχή μας στην δράση ένα δέντρο για την Ειρήνη.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου