Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

CODE WEEK!

 Tο νηπιαγωγείο μας συμμετείχε και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα υλοποιώντας τρεις δραστηριότητες Κώδικα και Προγραμματισμού.Eίναι μια σπουδαία ευκαιρία να μυηθούν τα παιδιά στον κόσμο του Κώδικα και του Προγραμματισμού ,μέσα από παιγνιώδεις και ευφάνταστες δραστηριότητες .

 





Η πρώτη δραστηριότητα μας είχε σχέση με τον αθλητισμό και διοργανώθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος etwinning με τίτλο :Sprortwinning που συμμετέχουμε και ο τίτλος της είναι :Παίζουμε μπάσκετ; Ήταν επίσης ενταγμένη στην συμμαχία που δημιουργήσαμε με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους με κωδικό :cw23-pTKfO

Η δεύτερη δραστηριότητα είχε σχέση με την φιλία και τα εργαστήρια δεξιοτήτων που υλοποιούμε στο νηπιαγωγείο αυτήν την περίοδο με θέμα Νηπίων Παιδεία Υποθεματική : «3. Αλληλοσεβασμός και σεβασμός της διαφορετικότητας, συνεργασίας /συνεργατικότητα  », αντιμετώπιση διακρίσεων κοινωνική ευαισθησία, δημοκρατική παιδεία. 
Ο κωδικός της συμμαχίας που συμμετείχαμε είναι:cw23-BBoQ0




Η τρίτη δραστηριότητα είχε σχέση με τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα και την στολή του Αη-Βασίλη που χάθηκε. Εντάσσεται στην αγαπημένη θεματική των Χριστουγέννων και συνεργαστήκαμε με ορισμένα νηπιαγωγεία  της Ροδόπης και ένα δημοτικό σχολείο  που ήταν και ο ιδρυτής της συμμαχίας.
Κωδικός της συμμαχίας μας:cw23-UKpm3
Και κάπως έτσι έληξε για την φετινή σχολική χρονιά η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα Κώδικα. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες προκλήσεις /προσκλήσεις Κώδικα και Προγραμματισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου